Energielabel

Energielabel woningen

Het is heel simpel, net als uw auto heeft uw huis (uw paleis) onderhoud nodig. Zo kunt u prettig wonen! Planmatig onderhouden is niets anders dan een planning opstellen wanneer u wat moet doen aan de buitenkant van uw woning. Veel mensen denken dat als het paleis van binnen picobello uitziet, dat de buitenkant niet belangrijk is. Juist de buitenkant, de schild van het gebouw is heel belangrijk wilt u de binnenkant goed kunnen houden. De kosten van het onderhoud van de schild is vaak duur, daarom is het belangrijk om te weten wat exact moet er gebeuren aan de schild van het gebouw. Door het planmatig aan te pakken heeft u altijd een overzicht van de werkzaamheden en de kosten hiervan. Zo kunt u gericht hiervoor gaan sparen.
Om Planmatig te kunnen onderhouden is een Bouwkundig Meerjarig Onderhoud rapport of planning nodig. Ancla helpt u graag om dit op te stellen, om er een overzicht van de werkzaamheden te houden  en adviseert u verder door middel van het monitoren van het onderhoud van uw woongebouw. Ook de installaties worden hierin mee genomen en wanneer nodig het beheren van onderhoudscontracten van derden.

Wat als er geen energielabel is?

Per 1 januari 2015 ziet de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) toe op de naleving van de energielabelplicht. Dit betekent dat de ILT gaat controleren of het energielabel is overhandigd bij de verkoop, een nieuwe verhuur of de oplevering van een gebouw. De verkoper riskeert anders een boete die kan oplopen tot maximaal € 405.Om Planmatig te kunnen onderhouden is een Bouwkundig Meerjarig Onderhoud rapport of planning nodig. Ancla helpt u graag om dit op te stellen, om er een overzicht van de werkzaamheden te houden  en adviseert u verder door middel van het monitoren van het onderhoud van uw woongebouw. Ook de installaties worden hierin mee genomen en wanneer nodig het beheren van onderhoudscontracten van derden.

Wat is het energielabel?

Het energielabel laat de energieprestatie van een woning zien en welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklasse loopt van A (weinig besparingsmogelijkheden) naar G (nog veel besparingsmogelijkheden).

Woningeigenaren zonder energielabel krijgen begin 2015 hun voorlopige energielabel thuisgestuurd, deze heeft geen formele status. Het is een indicatie van de gegevens gebaseerd op openbare gegevens over de woning, bijvoorbeeld uit het Kadaster.

Vanaf 1 januari 2015 is het verplicht voor de woningeigenaren om bij verkoop, verhuur of oplevering van hun woning het voorlopige energielabel definitief te maken. Via www.energielabelvoorwoningen.nl kan de eigenaar van de woning het voorlopige energielabel laten registreren door een erkende een definitief energielabel te maken door het te registreren . De woningeigenaar kan vanaf 1 januari via van de Rijksoverheid het voorlopige energielabel registreren om er een definitief energielabel van te ontvangen.

Met andere woorden: Huis verkopen of verhuren = energielabel registreren!

Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig. Dit is afgesproken in het Energieakkoord.

Energielabel registreren

Het voorlopig energielabel of huidig geregistreerd energielabel van een woning is te controleren via www.zoekuwenergielabel.nl.

Energielabel registreren? Ga naar www.energielabelvoorwoningen.nl.

Stappen om uw EL te laten registreren:

  1. Inloggen met DigiD.
  2. Gegevens van uw woning controleren en eventueel aanpassen (hooguit 10 gegevens).
  3. Bewijs toevoegen aan het online woningdossier.
  4. Erkende deskundige selecteren die het bewijs gaat controleren.
  5. Gegevens versturen.
  6. Energielabel ontvangen (registratie gaat automatisch).

Onze tarieven

Pakketten Tarief Omschrijving inhoud werkzaamheden
1 € 45,00 Standaard tarief: registratie op afstand
2 € 55,00 Extra tarief: huisbezoek en bewijsrapport + foto’s en registratie op afstand
3 € 75,00 Totaal tarief: Assisteren bij het invullen van het formulier in web applicatie + bewijsrapport + foto’s en registratie op afstand

 LET OP! Alle tarieven zijn inclusief btw en gelden alleen in Den Haag e.o.

Voor aanvragen buiten deze regio is de prijs op aanvraag in verband met voorrijkosten!

CONTACT ONS

Bereik ons via

Tel.:       070 – 308 55 50
E-mail:   info@ancla-bab.nl
Twitter: @AnclaVvEBeheer

Bezoekadres

Ancla Bouwkundig Advies Bureau
Guntersteinweg 377, Kamer 2.21
2531 KA Den Haag

 

Meest recente nieuws