Energielabel

Energyefficiency4


Energielabel woningen

Wilt u het label door ons laten registreren en heeft u vragen over het invullen van het formulier in de web applicatie? U kunt van tevoren contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen of door te bellen naar ons telefoonnummer 070 308 55 50. Wij bieden GRATIS een kort intakegesprek aan om uw vragen over de registratie te beantwoorden en u te adviseren.

energielabel_button

Gratis intakegesprek en nu TIJDELIJK het Energielabel REGISTREREN voor maar € 20,- excl. btw ( € 24,20 incl. btw) Meer weten?

Wat is het energielabel?

Het energielabel laat de energieprestatie van een woning zien en welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklasse loopt van A (weinig besparingsmogelijkheden) naar G (nog veel besparingsmogelijkheden).

Woningeigenaren zonder energielabel krijgen begin 2015 hun voorlopige energielabel thuisgestuurd, deze heeft geen formele status. Het is een indicatie van de gegevens gebaseerd op openbare gegevens over de woning, bijvoorbeeld uit het Kadaster.

Vanaf 1 januari 2015 is het verplicht voor de woningeigenaren om bij verkoop, verhuur of oplevering van hun woning het voorlopige energielabel definitief te maken. Via www.energielabelvoorwoningen.nl kan de eigenaar van de woning het voorlopige energielabel laten registreren door een erkende een definitief energielabel te maken door het te registreren . De woningeigenaar kan vanaf 1 januari via van de Rijksoverheid het voorlopige energielabel registreren om er een definitief energielabel van te ontvangen.

Met andere woorden: Huis verkopen of verhuren = energielabel registreren!

Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig. Dit is afgesproken in het Energieakkoord.


Wat als er geen energielabel is?

Per 1 januari 2015 ziet de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) toe op de naleving van de energielabelplicht. Dit betekent dat de ILT gaat controleren of het energielabel is overhandigd bij de verkoop, een nieuwe verhuur of de oplevering van een gebouw. De verkoper riskeert anders een boete die kan oplopen tot maximaal € 405.

Energielabel registreren?

Het voorlopig energielabel of huidig geregistreerd energielabel van een woning is te controleren via www.zoekuwenergielabel.nl.

Energielabel registreren? Ga naar www.energielabelvoorwoningen.nl.

Stappen om uw EL te laten registreren:

  1. Inloggen met DigiD.
  2. Gegevens van uw woning controleren en eventueel aanpassen (hooguit 10 gegevens).
  3. Bewijs toevoegen aan het online woningdossier.
  4. Erkende deskundige selecteren die het bewijs gaat controleren.
  5. Gegevens versturen.
  6. Energielabel ontvangen (registratie gaat automatisch).

 

Untitled-1

 

 

 

 


Onze tarieven:

Pakketten Tarief Omschrijving inhoud werkzaamheden
1 € 45,00 Standaard tarief: registratie op afstand
2 € 55,00 Extra tarief: huisbezoek en bewijsrapport + foto’s en registratie op afstand
3 € 75,00 Totaal tarief: Assisteren bij het invullen van het formulier in web applicatie + bewijsrapport + foto’s en registratie op afstand

 LET OP! Alle tarieven zijn inclusief btw en gelden alleen in Den Haag e.o.

Voor aanvragen buiten deze regio is de prijs op aanvraag in verband met voorrijkosten!

 


 


Guntersteinweg 377 kamer 2.21
2531 KA DEN HAAG


info@ancla-bab.nl
070 – 308 55 50


Btw-nummer: NL231976112B02
KvKnummer: 61806986